Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοίγουν τα πλευρικά διόδια Μώλου και Μπράλου από τα μεσάνυχτα. Θα τους αφήσουμε;



Η εταιρία «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ» η οποία εκμεταλλεύεται  το μετωπικό σταθμό διοδίων στην Αγία Τριάδα με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι αρχίζει από τα ξημερώματα  της Τρίτης   να λειτουργεί τα πλευρικά διόδια Μώλου και Μπράλου (Θερμοπύλες).  Οι οδηγοί  εκτός από  τα μετωπικά διόδια κατά μήκος της Εθνικής οδού  θα είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν το  χαράτσι των διοδίων  ακόμα και για τις τοπικές μετακινήσεις τους  στο Νομό Φθιώτιδας.
 Προκλητικά η εταιρεία» ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ»  αναφέρει  στην ανακοίνωση της ότι  η λειτουργία των πλευρικών διοδίων Μώλου και Μπράλου  μας  συμφλερει γιατί αποφορτίζει  και κάνει πιο ασφαλές  το παράπλευρο οδικό δίκτυο από φορτηγά και βαρέα οχήματα, που εισέρχονταν σε αυτό για να αποφύγουν τα μετωπικά διόδια. Ως αναφορά την κατασκευή και συντήρηση των παράπλευρων οδών που δεν υπάρχουν αναφέρει πως  δεν είναι συμβατική υποχρέωση της παραχωρησούχου αλλά  αποτελεί ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου  ενώ υπάρχει και η εναλλακτική της παλιάς Εθνικής οδού….
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης    των εθνικών οδών προς όφελος των κατασκευαστικών κοινοπραξιών  τις οποίες ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών βουλευτών . Αλλά και τα αποτελέσματα της υποκριτικής στάσης και ανεκτικότητας    της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και των τοπικών αρχών  οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια μας καθησύχαζαν  όταν γύρω μας   μεθοδικά  κάποιοι  «έχτιζαν τα τείχη». Ολων αυτών  που ήταν απόντες από τις κινητοποιήσεις και σιωπούσαν ένοχα όταν   οι αγωνιστές του κινήματος κατά των διοδίων  οδηγούνταν στα δικαστήρια…
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  Το ποτήρι ξεχείλισε… Οι αντοχές μας στέρεψαν…. Ήρθε η ώρα η κοινωνία να πάρει την υπόθεση στα χέρια της !
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου